Elffers Van der Veen
architecten
Het bestaande vakantiehuis heeft een onlogische indeling. Op entreeniveau zit de keuken, een kleine salon, een badkamer en de enige slaapkamer van het huis. Via een smal trappetje komt men op de verdieping waar een grote, moeilijk te verwarmen, woonkamer is, die ook nog eens verdeeld is over twee nieveau's. Eigenlijk alleen gebruikt als men met een grotere gezelschap is.
De vraag van de opdrachtgevers was het creeren van extra slaapkamers en een 2e badkamer. Zij wilden dat realiseren door een aanbouw.
Wij hebben voorgesteld om de niet de extra slaapkamers in de uitbreiding te maken, maar een nieuwe woonkamer. En de (te) grote bestaande woonkamer om te bouwen tot 2 slaapkamers met badkamer. De 2e badkamer kan daarmee boven de 1e badkamer geplaatst worden, wat het aansluiten van het sanitair en stuk gemakkelijker maakt.
De aanbouw met de nieuwe woonkamer opent zich naar het omringende landschap en is in de stijl van het bestaande huis ontworpen met een moderne twist. De dakvorm is net even wat speelser.

Uitbreiding Vakantiewoning La Tare

Opdrachtgever
Fam Boeke, Amsterdam
Locatie
Rosans, Hautes Alpes, Frankrijk